آشنایی با هولوگرام RFID

هولوگرام RFID

تكنولوژی RFID چيست؟

تكنولوژی RFID كاربرد بسياری در زمينه هاي مختلف مثل رهگيری، رديابی، زمان بندی و… دارد. كه با توجه به نياز، مناسب ترين نوع آن مشخص مي شود. برای انتخاب RFID متناسب با كسب و كار و تجارت خود، دانستن اصول ابتدايی RFIDها، مزايا و معايب و ويژگی های متفاوت هولوگرام RFID امری ضروری است.

RFID مخفف Radio Frequency Identification است كه به معنای شناسايی فركانس‌های راديويی می باشد. اين سيستم به صورت بی سيم(Wire-less) و بدون تماس(Non-contact) امواج راديويی را از ميدان‌های الكترومغناطيسی به وسيله تگ های ضميمه شده انتقال می دهد كه برای اهداف شناسايی و رهگيری اتوماتيك استفاده می شود.


سه محدوده فركانسی تكنولوژی RFID

  • Low Frequency (LF)= 125-134KHz
  • High Frequency (HF)= 13.56 MHz
  • Ultra High Frequency (UHF)= 856-960 MHz
    • امواج UHF در محدوده 928-856مگاهرتز دارای دو زير شاخه است:
      • استاندارد FCC امريكا كه بين 928-902مگاهرتز است.
      • استاندارد ETSI اروپا كه در محدوده 868-865 مگاهرتز است.

استاندارد FCC در حداكثر استفاده در امريكای شمالی و جنوبی است. استاندارد ETSI در منطقه اتحاديه اروپا و بيش‌تر كشورهاي وابسته به اروپا معتبر است. در هنگام استفاده از تكنولوژي RFID بايد به اين استانداردها توجه داشت و اگر از استاندار كشوری اطلاع نداشته باشيم بايد نزديك ترين فركانس را با توجه به نكات ديگر انتخاب كرد.

استفاده از تكنولوژی RFID

استفاده از RFID بستگی به كاربرد موردنظر دارد. ممكن است تكنولوژی RFID براي يك محصول يا كاربرد از نظر اندازه و ظرفيت مناسب نباشد و يا اين كه به شدت گران و بدون صرفه باشد. برگشت سرمايه ی سخت افزاری، نرم افزاری و ساعات كاری بايد محاسبه و ارزيابی شود. با اين حال در بيش تر موارد آيتم مؤثر و مناسبی است. در صورت متناسب نبودن RFID با نياز، می توان از باركد و يا راه حل هاي ساده ديگر استفاده كرد.

تمام سيستم های RFID به يك قرائتگر (READER)، آنتن (ANTENNA) و تگ(TAG) احتياج دارد. انتخاب آيتم های فرعی مثل كابل ها، براكت ها و ابزار های GPIO می توانند به طور مؤثر و كارامد با سيستم های RFID تركيب و يك‌پارچه شوند.

برای انتخاب RFID بايد شرايط محيطی را در نظر گرفت. شرايط آب و هوايی ومحيطی مختلف برای انواع RFID مناسب نيستند. برای مثال آب باعث ايجاد اختلال در قرائت و بازيابی اطلاعات تگ های UH می شود. میتوان از برخی از فاكتورها چشم پوشي كرد ولی اثرات متغير و مؤثر را بايد در نظر گرفت.

برای اطمينان از موفقيت و تناسب RFID با كاربرد مورد نظر، تمامي اجزا بايد به دفعات مورد آزمايش قرار گيرند و پيكره بندی مجدد روی آن ها صورت بگيرد تا به بهترين گزينه دست پيدا كنيم. براي نزديك شدن به هدف بايد تگ های مختلف را با تجهيزات متعدد و شرايط متفاوت آزمايش كرد. كيت های گسترش RFID و جعبه ساده تگ ها، منبع خوبی برای تست انواع قرائت‌گرها، تگ ها و آنتن ها هستند.

هولوگرام RFID

هولوگرام RFID چیست؟

یکی از هولوگرام های امنیتی، هولوگرام RFID  است که به برچسب‌های هوشمند هم مشهور است. هولوگرام RFID از یک میکروچیپ (تراشه کوچک) و یک آنتن تشکیل شده و عملکرد آن به گونه‌ای است که اطلاعات بر روی برچسب مثل شماره شناسایی، از فاصله چند متری توسط RFID reader قابل خواندن است. علاوه بر این، تراشه به کار رفته در این بهولوگرام RFID می‌تواند دارای حافظه باشد و اطلاعات مربوط به ویژگی‌های محصول را در خود ذخیره کند.

مزایای بکارگیری هولوگرام RFID

هم کدخوان ها و هم تگ ها می توانند دارای اندازه و شکل مختلفی باشند . با توجه به اندازه کوچک تگ ها و آزادی عمل جهت حرکت آنان ، سازمان ها و موسساتی که علاقه مند به استفاده از این فناوری می باشند از انعطاف بالائی در این رابطه برخوردار خواهند بود .

برخی از مزایای بکارگیری فناوری هولوگرام RFID عبارتند از :

  1. تگ ها می توانند مخفی باشند و یا در اکثر مواد جاسازی شوند .
  2. با توجه به این که تگ ها در ابعاد و اشکال مختلف ارائه می شوند ، کاربران می توانند با توجه به نیاز خود یکی از آنان را انتخاب نمایند.
  3. جهت خواند کد لازم نیست که تگ در معرض دید مستقیم کدخوان قرار بگیرد .
  4. با توجه به ماهیت تگ ها ( عدم نیاز به تماس مستقیم ) ، استهلاک و فرسودگی وجود نخواهد داشت .
  5. امکان دستکاری کدهای سریال ذخیره شده در تگ ها وجود نخواهد داشت .
هواوگرام

 کاربردهای فناوری هولوگرام RFID

از فناوری RFID در بسیاری از ساختمان های اداری و به منظور کنترل تردد کارکنان در بخش های مجاز و غیرمجاز استفاده می گردد . تعداد زیادی از فروشندگان کالا به منظور مراقبت الکترونیکی از محصولات خود در مقابل سرقت از این فناوری استفاده می نمایند . برخی نهادی دولتی نیز برای نظارت و کنترل متخلفین از فناوری فوق استفاده می نمایند. هولوگرام RFID یک فناوری تائید شده از سال ۱۹۷۰ تا کنون است و به دلیل قیمت بالای آن تاکنون در برنامه های تجاری اندکی مورد استفاده قرار گرفته شده است .

برخی دیگر از کاربردهای فناوری هولوگرام RFID عبارتند از :

  • کنترل موجودی
  • کنترل دستیابی
  • تحلیل آزمایشگاهی
  • کنترل تعداد دور . به عنوان نمونه ، ثبت اتوماتیک تعداد دفعاتی که یک دونده می بایست طی نماید
  • ثب زمان و مکان تردد . به عنوان نمونه ، ثبت اتوماتیک زمان و مکان گشت زنی برای برخی مشاغل خاص
  • شناسایی خودرو
  • امنیت ساختمان ها
  • ردیابی دارایی ها
  • کنترل ترافیک ، ردیابی رانندگان متخلف و ثبت اتوماتیک نخلفات
  • سیستم های حمل و نقل
  • و موارد متعدد دیگر

تلفیق هولوگرام و RFID

در مقالات گدشته به نوعی از هولوگرام های ترکیبی پرداختیم که می توانست با عناصر چاپی که شامل اطلاعات متغیر و یا هر چیز دیگری تلفیق شود. در اینجا به تلفیق هولوگرام با RFID می پردازیم.

امکاناتی که RFID در اختیار قرار می دهد، برای انبارداری، پیگیری و رهگیری کالا بسیار مناسب و موثر است که در کنار این خصیصه می تواند از کدگذاری های خاص تر و ایمن تر استفاده کرد که ضمانت کالا بیش تر تامین می شود.  در این مورد حتی می توان از تکنولوژی NFC استفاده کرد که امکانات بسیار بیشتری  از لحاظ امنیتی در اختیار می گذارد، استفاده کرد.

تلفیق هولوگرام و RFID

با توجه به این مسائل تلفیق RFID (و یا NFC) با هولوگرام می تواند حفاطت برندی ایده آل برای مقاصد تجاری به وجود آورد. در واقع امنیت بصری و امنیت الکترونیکی (وابسته به سخت افزار) هم زمان به وجود می آید. در این تلفیق می توان از هولوگرام به عنوان پایه تگ RFID استفاده کرد و در واقع آنتن و چیپ RFID پشت هولوگرام اعمال می شود. و یا می توان هر دو را روی یک لیبل (به عنوان حامل ) در کنار هم قرار داد.


قیمت برچسب‌های RFID

هزینه هولوگرام RFID در چند سال اخیر به طور قابل توجهی کاهش یافته است. از این رو می‌تواند یکی از گزینه‌ها برای ایمن کردن بسته‌بندی‌ها باشد. قيمت هولوگرام RFID به شدت به اندازه و ظرفيت تگ بستگی دارد. تگ های فلزی و تگ های سخت به مراتب گران تر از ليبل های RFID و RFIDهای Wet Inlay هستند. هم چنين قيمت در تيراژ های مختلف بسيار متفاوت است.

قیمت برچسب‌های RFID

چاپ آنتن های RFID

همان طور که بیان شد، آنتن مهم ترین قسمت یک لیبل RFID می باشد. ماهیت یک لیبل فرکانس رادیویی وابسته به آنتن آن می باشد و نحوه عملکرد آن (فعال/غیرفعال) بودن آن را تعیین می کند.

آنتن ها را می توان به دو صورت روی لیبل اعمال کرد:

حکاکی شیمیایی مسی (Copper Etching) و یا قرار دادن یک عدد سیم مسی (Embedding Wire) روی سطح پلاستیکی به عنوان آنتن، که برای تیراژ های پایین قابل قبول و به صرفه است.

چاپ مستقیم مرکب رسانا به صورت یک پارچه و در یک مرحله که در تیراژ های بالا صرفه ی اقتصادی و زمانی دارد.

بهترین روش های چاپ آنتن ها

در تكنولوژی RFID، چاپ آنتن ها کاری حساس و ظریف است چرا که اطلاعات آنتن از فواصل و مقیاس های بین کانال های آنتن مشخص می شوند. پس بنابراین از لحاظ ابعاد و اندازه باید کاملا دقیق و بدون نقص باشند. هم چنین باید دارای ضخامت زیاد برای چاپ مرکب رسانا و چاپی یک نواخت و هموار باشند.

با این اوصاف بهترین روش برای چاپ این نوع آنتن ها چاپ سیلک اسکرین است و ایده ال ترین روش در انواع تکنیک های چاپ اسکرین، اسکرین روتاری (دوار) می باشد که با سرعت مناسب برای مقیاس صنعتی می تواند این مهم را انجام دهد. البته گزینه های دیگر چاپ برای آنتن های RFID می تواند سیستم های گراوور یا حتی چاپ دیجیتال جوهرافشان (ink jet) باشد.

نکته دیگر در چاپ آنتن ها، مرکب آن می باشد. مرکب مصرفی معمولا مرکب نقره ای رسانا می باشد که با نام های تجاری مختلف در دسترس هستند. مرکب نقره ای رسانا، مستقیما به صورت یک پارچه با ضخامت مورد نظر روی سطح حامل (Carrier) چاپ می شوند. این ویژگی باعث می شود برای مصارف امنیتی کاربرد و قابلیت بیشتری داشته باشند. مثلا می تواند به صورت مستقیم روی جلد پاسپورت ها چاپ شود که در این حالت، مشکلات و معضلات یک برچسب قابل جدا شدن را در بر نخواهد داشت. به عبارت دیگر، نمی توان آن را جدا کرد و با یک لیبل دیگر جایگزین شود.


دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.